Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 2 december 2022

V.49 Åk 3

 Hej! 

I torsdags tände vi våra fina ljuslyktor och lyssnade på radiokalendern. Vi hade en mysig stund tillsammans. Skönt att få avsluta lugnare då det i början av veckan var flera konflikter på rasterna. Vi har samtalat mycket kring hur man är som kompis, visa respekt mot andra samt vikten av det egna ansvaret. Att välja att gå därifrån istället för att gå in i en konflikt. Under våra samtal har både rektor och kurator medverkat.

I svenskan har vi har vi jobbat med adjektiv och rättstavning. Eleverna har fått skriva färdigt texterna: Min bästa resa. Läxan att skriva recept och lämna in idag (2/12) har varit rolig att läsa. Vad många bra och trevliga recept vi har fått in! Vi kommer nu att sammanställa en bok av de recept vi fått in.

På matten har vi börjat jobba med punkt, linje och sträcka samt omkrets. Fråga gärna era barn. Vi har mätt med linjal och övat på att ställa upp flera tal i samma uppställning.

I NO/teknik har eleverna börjat skriva sina faktatexter om sitt tekniska föremål. Vi har pratat om att ett tekniskt föremål är ett hjälpmedel som underlättar för människan, t ex gaffel, klocka, sax eller tändsticka.

På So har vi haft test på världsdelarna. Kunskapskravet för åk 3 är att kunna: Namn och läge på världsdelarna och världshaven samt på länder och platser som är betydelsefulla för eleven. (...) Jordgloben, analoga och digitala kartor samt storleksrelationer och väderstreck (Lgr22). De som ännu inte klarat att namnge de sju världsdelarna samt väderstrecken har möjlighet att göra om testet senast fredag 9/12. 

Vi har haft enstaka fall av löss i åk 3. Kolla gärna era barn under helgen.

Idag har vi skickat hem luciahäften så att de kan träna lite hemma inför 14/12.

Åk 3 bjuder in till luciaframträdande i Dagsbergs kyrka,
Luciatåget och sånger tar cirka 15-20 min.
kl. 8:30 Föräldrar i åk 3
kl. 9:00 FA, 1A, 2A
kl. 9:30 FB, 1B, 2B 

                        Välkomna! 

Vecka 49

Måndag: Läsläxa kap.14 Måndag-fredag. Idrott ombyte och handduk. 
Tisdag: Musik träna inför Lucia 
Onsdag: Bild. Besök av folktandvården.
Torsdag: Slöjd
Fredag: Slöjd. Läsläxan tillbaka! Idrott utan ombyte.

Vi önskar er en fin 2:a advent!

Team 3