Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 19 januari 2023

Åk 2

Hej!

Den här veckan har vi i matematiken avslutat höstterminens mattebok. Vi avslutade med programmering som var både givande och lärorik! I svenskan har eleverna arbetat med synonymer och skrivit vårterminens mål på datorn. Dessa kommer ni att få se på utvecklingssamtalet. Samtalen kommer att ligga v. 6 -7 för åk 2. Vi kommer med mer information nästa vecka. Under veckan har vi även i So:n arbetat kring källkritik. Vi arbetar kring att granska källor och vad som är trovärdigt. Vi kommer även att samtala om sociala medier och förhållningssätt på nätet. Det är bra om ni pratar om det även hemma. På idrotten har Ylva arbetat med kondition och motorik. Hon kommer att fortsätta arbeta med det under några veckor framöver. Fråga gärna era barn om vad motorik är. 

På måndag är det vaccination för åk 2. Vår skolsköterska Jessica har varit och informerat barnen under veckan. Det går bra att ta med sig ett gosedjur eller något annat att hålla i om man känner sig orolig. Det är bra att eleverna har en t-shirt eller liknande för att lätt kunna ta sprutan i armen. 

V.4

Sv: Tankekarta och meningar, skriva fint, ASL och Läsdusch.
Ma: Ny mattebok, vi repeterar. 
So: Källkritik
No: Luft och vatten
Bild: Collage
Eng: Home
Id: Motorik

Läxa:  Läsläxa kap 17 och läxbok  (mån-fre). Vi börjar även med matteläxa för alla den här veckan. Eleverna får med sig även den läxan måndagar och den lämnas in på fredagar! Det är repetition av det som vi har arbetat med i skolan för att repetera och befästa kunskaperna, alltså inget nytt område för eleverna. 


Hälsningar Emma, Lina, Monica, Sunday och Jenny