Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 20 januari 2023

Åk3 v.4

Hej!

I svenskan denna veckan har vi fokuserat på att skriva till bilder samt tränat på "finskrivning", skriva/träna på att skriva läsligt/rätt. Tråkigt enligt eleverna men viktigt tycker vi pedagoger. Vi har även haft ett rättstavningstest på sj-ljudet. Flera av eleverna har svårt att stava så vi kommer skicka med ytterligare en svenskaläxa hem, veckans ord. Orden skickas hem på måndagar och vi har test på torsdagar eller fredagar, beroende vilken grupp eleven tillhör. 

Läsläxan skickas hem på måndagar och läses upp på fredagar, tänk på att göra lilla läxboken också. Läs gärna lite varje dag hemma. Idag, fredag, när vi lyssnade av läsläxan märkte vi att många tyvärr inte läst/träna hemma denna vecka. Det är viktigt att ni vuxna lyssnar/ser till att läsningen görs. Läsning med flyt är en del i de nationella proven.

I matten har vi börjat träna uppställningar med övergång igen. Vi har även jobbat med avrunda till närmsta hundratal och tiotal.

I so har vi börjat jobba med världsreligionerna, denna veckan var det fokus på Kristendomen. 

Vi har bara hört positiva saker med att eleverna fått ta med chromebook hem. Vi kommer göra samma sak denna fredagen, viktigt bara att ni ser till att de är tillbaka på måndagar då vi använder dem i undervisningen. 

Onsdagen den 1/2 kl:17:30-18:30 kommer vi att ha ett föräldramöte, inbjudan skickades hem förra fredagen (med elev eller mail).

Åk 3 kommer att ha utvecklingssamtal under v.6-7. Länkar skickas senare.

Vecka 4
Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B Läsläxa kap 16, veckans ord.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild
Torsdag: Slöjd. Test gr. 2 veckans ord
Fredag: Slöjd. Test gr. 1 veckans ord. Idrott utan ombyte och handduk för 3A samt gr.2 i 3B. Ombyte för gr.1 i 3B. Läsläxa tillbaka!

Vi önskar er en riktigt fin helg!

Team 3