Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 27 januari 2023

Åk3 v.5

Hej!

I matten fortsätter vi träna på uppställningar med övergång. Några stycken tycker att det är krångligt men vi ska fortsätta träna under några veckor. 

I svenskan denna veckan har vi fortsatt skriva till bilder samt tränar vi på med "finskrivning", att skriva läsligt/rätt. 
torsdag/fredag hade vi rättstavningstest på sj-ljudet. Veckans ord kommer vi ha varje vecka en period framöver. Glöm inte träna på orden så ert barn kan stava orden rätt. Orden skickas hem på måndagar och vi har test på torsdagar eller fredagar, beroende vilken grupp eleven tillhör. Vi har även gjort skolverkets bedömningsstöd i läsförståelse.

I so har vi börjat jobba med världsreligionerna, denna veckan var det fokus på Islam. I No har vi börjat prata om olika väsen, denna veckan fokuserade vi på Älvan.

Onsdagen den 1/2 kl:17:30-18:30, föräldramöte.

Åk 3 kommer att ha utvecklingssamtal under v.6-7. Länkar skickas senare.

Vecka 5
Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B Läsläxa kap 17, veckans ord.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild
Torsdag: Slöjd. Test gr. 2 veckans ord
Fredag: Slöjd. Test gr. 1 veckans ord. Idrott utan ombyte och handduk för 3A samt gr.2 i 3B. Ombyte för gr.1 i 3B. Läsläxa tillbaka!

Trevlig helg!

Team 3