Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 19 januari 2023

År 1 B

Veckobrev v. 3

Ännu en vecka har rullat på och det har varit en vecka med väldigt blandat väder; snö, regn, blåst och så lite lite sol. Vi påminner om att skicka med extrakläder, då det fortfarande är ganska blött ute.

I svenskan har vi haft veckans bokstav K, vi har också läst i våra läsgrupper, jobbat i Forma språket med att rita och skriva om när man varit hos doktorn och i ASL har vi skrivit meningar med vintertema.

matten har vi jobbat med talkamrater och även testat våra kunskaper genom att repetera det vi jobbat med under detta kapitel. Vi har också spelat mattespel. 

Träna gärna på tiokamraterna hemma!

So:n har vi börjat att prata om religion. Vad betyder ordet och vilka olika religioner finns det i världen? Vi kommer att jobba med kristendomen nu under kommande period och prata om Bibeln och lära oss några berättelser ur den. Denna vecka började vi med att läsa om skapelsen.

No:n fortsätter vi att prata om årstiden vinter. Vi har skrivit vinterord och varit noga med hur man formar bokstäverna rätt och skrivit orden så noga man kunnat. 

----------------------------------------------------------------------------

Idrott

Det har varit lite fixande i trappan vid idrottssalen, så vi inte kunnat ha idrott där i torsdags. Det är färdigt nu. Det innebär att man ska ha med sig ombyteskläder, inneskor och handduk på torsdagarna som vanligt då vi har idrott inne. 

Utvecklingssamtal

Under vecka 10-11 kommer vi att ha våra utvecklingssamtal. Jag kommer att skicka en länk framöver med tider att boka för digitala möten. Skulle man föredra att ses på plats för samtal, meddela det snarast, så bokar vi in det.


V.4

Måndag: Svenska (veckans bokstav), Svenska (läsgrupper), Elevens val

Tisdag:  No (vinter), Musik, Elevens val, So 

OnsdagMatteEngelska, Svenska (ASL), Idrott (ej ombyte)

Torsdag: Idrott (ombyteskläder), Matte, Teknik, Bild 

Fredag: Matte, Svenska (läsgrupper), So 


Läxor:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 19. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar

Martina och Kerstin