Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 19 januari 2023

År 1a

 

Veckobrev v.3

svenskan denna vecka har vi fortsatt med bokstäver och övat på Kk. Vi har sjungit Lille katt och målat katter och kossor. Vi har även arbetat i Forma språket med att läsa en berättelse om Ella som varit till sjukhuset med en stukad fot och nu går på kryckor. Därefter diskuterade vi hur det är när man kommer till ett sjukhus, vad som kan hända där, och sedan skrev vi om någon gång vi själva varit till läkaren.

På ASL har vi knutit arbetet till NO:n och skrivit årstider och månader (höst och vinter).

matematiken har vi arbetat med addition och subtraktion, tiokamrater och i morgon gör vi det sista testet innan vi arbetar vidare med nästa kapitel.

engelskan arbetar vi med tema djur och sjunger om Old MacDonald.

SO:n startar vi tema religion och på NO:n arbetar vi med året och alla månader. Vi har lyssnat på månadssången och en ramsa om antalet dagar i varje månad.

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v. 4:

Tisdag: musik

Onsdag: läxhjälp kl 13.40

Torsdag: idrott (ombyteskläder, inneskor, handduk)

Skriv redan nu in i almanackan att det blir utv.samtal under vecka 9. Strax innan lämnar jag ut ett bokningsformulär som vi brukar med tider, där du väljer en tid som passar dig. Vi tänker att de flesta föredrar att ses via teams men skulle du hellre vilja komma hit ber vi dig meddela detta snarast.

Läxor:

Läsläxa: läs kapitel 18, varje dag onsdag till tisdag.

Matematik: Lär dig tiokompisarna utantill.

Brev hem: skriv gärna ett svar till tisdag.

Trevlig helg

Pernilla, Magnus och Inger