Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 20 januari 2023

Förskoleklassens veckobrev, v. 4

Hej!

Ännu en vecka har passerat! Vi har läst ett nytt kapitel i Robin, där Mollys pappa fick besök av några som ville köpa uppfinningar av honom. Vi fantiserade sedan fram egna uppfinningar och ritade dem. 

I matteboken var det en klurig uppgift där man skulle ändra färger på en bild efter kod. Vi har haft lekstationer, veckans bokstav var V och Björnarna har testat att skriva på Chromebooks för första gången. Detta testar Rävarna nästa vecka. 

På idrotten tränade vi på motorik (balansera, klättra, krypa, rulla, osv) med hjälp av en hinderbana, något som barnen tyckte mycket om! Duschen efteråt gick bra, vi har dock bestämt att vi inte använder duschkräm då det tar extra tid och blir halt i duschen. 

Snart är det dags för utvecklingssamtal. Rävarna kommer att ha samtal under veckorna 5-7 och Björnarna v. 9-10. Mer info och länk för tidsbokning kommer. 

Datum för föräldraråd denna termin är måndag 6/2 och tisdag 4/4. Kontakta klassens representanter med eventuella funderingar som ni vill att de tar med sig. 

Info för dig som vill ansöka om ledighet för ditt barn: då förskoleklassen är obligatorisk krävs att ledighet ansöks om och att mentor godkänner den. Blankett för detta finns på "Mina sidor" på kommunens hemsida. Denna ska in i god tid, helst en månad i förväg om det är möjligt. 

____________________________________________________

v. 4 Tema Vinter

Måndag: Robin, Tema, Musik

Tisdag: Robin, Skogen (björnar), Stationer (rävar), Veckans bokstav

Onsdag: Matematik, idrott (ta med: idrottskläder, inneskor, handduk)

Torsdag: Bokstavspyssel, skogen (rävar), chromebooks (björnar)

Fredag:  tema vinter, chromebooks (rävar), lek


Trevlig helg!

Jenny D, Jenny S, Mekdes, Oliver