Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 27 januari 2023

Förskoleklassens veckobrev, v. 5

Hej!

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven A. Vi kopplade ihop det med vårt nya tema "rymden" och gjorde astronauter och skrev till vilken planet, riktig eller från fantasin, vi skulle vilja åka till. I Robin-boken hade Molly hittat på en fantasivärld som hon lekte i och vi fantiserade också fram olika världar. Det blev världar av godis, regnbågar och slott bland annat. 

I matematiken jobbade vi med talen 1-9, att koppla antal till siffra och vi provade att göra stapeldiagram. På idrotten fortsatte vi träna motorik och lekte lekar. 

Nästa vecka kommer vi att besöka Stadsbiblioteket för att få en rundtur och en lässtund. Rävarna åker på tisdagen och Björnarna åker på onsdagen (ingen idrott för Björnar denna vecka). Vi kommer att åka buss med Östgötatrafiken som går från Dagsbergs kyrka ungefär 8.40. Därför är det extra viktigt att barnen kommer till skolan kl. 8.20 så vi kan gå till hållplatsen direkt på morgonen då vi inte har en egen buss som väntar på oss. Vi kommer att vara tillbaka på skolan ca. kl. 11. 

På onsdag nästa vecka har vi gått 100 dagar i skolan och det kommer vi att fira med film och popcorn! 

Snart är det dags för utvecklingssamtal! Rävarna kommer att ha samtal under veckorna 5-7 och idag får de med sig ett papper med frågor hem att svara på tillsammans med en vuxen. Det pappret ska tillbaka till skolan senast på onsdag 1/2. En länk med tider att boka mailas ut till er under början av nästa vecka. Björnarna har sina samtal v. 9-10. 

Datum för föräldraråd denna termin är måndag 6/2 och tisdag 4/4. Kontakta klassens representanter med eventuella funderingar som ni vill att de tar med sig. 

____________________________________________________

v. 5 Tema Rymden

Måndag: Robin, Tema, Musik

Tisdag: Robin, Skogen (björnar), Veckans bokstav, Rävar till Stadsbiblioteket

Onsdag: Matematik, idrott (ta med: idrottskläder, inneskor, handduk), Björnar till Stadsbiblioteket

Torsdag: Bokstavspyssel, skogen (rävar), chromebooks (björnar)

Fredag:  Robin, språklek, lek


Trevlig helg!

Jenny D, Jenny S, Mekdes, Oliver