Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 3 februari 2023

Å3 v.6

 Hej!

Så härligt att se eleverna i full fart med att rulla stora snöbollar ute på fotbollsplanen, blev både snögubbar och snöslott/borgar. Snö ute och eleverna har knappt tid att gå in och jobba, skicka gärna med extra kläder det har varit många som blivit blöta. 

I matten fortsätter vi träna på uppställningar med övergång. Denna veckan har vi även tränat på ett gammalt Np, skönt att eleverna tyckte det kändes lätt och att det inte var så många uppgifter.
I svenskan denna veckan har vi jobbat med läsförståelse, läst en text och svarat på frågor.
torsdag/fredag hade vi rättstavningstest. Resultatet denna veckan var bättre än förra veckans ord, bra jobbat!
(Orden skickas hem på måndagar och vi har test på torsdagar eller fredagar, beroende vilken grupp eleven tillhör. Vi har även gjort skolverkets bedömningsstöd, skriva faktatext med hjälp av stödord.

I so fortsätter vi jobba med världsreligionerna, denna veckan var det fokus på Judendomen. I No har vi börjat prata om olika väsen, denna veckan pratade och såg på film om Näcken. Eleverna fick även skriva en faktatext på chromebook om Näcken.

Nästa vecka kommer båda klasserna börja jobba med veckans mål som är språkbruket. Vi kommer uppmärksamma varandra och säga HEJ! Vi kommer även att lära oss att säga Hej på olika språk. 

Åk 3 kommer att ha utvecklingssamtal under v.6-7. Länkar skickas ut, den tiden på pappret gäller om vi inte har kommit överens om något annat.

Vecka 6
Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B Läsläxa kap 18, veckans ord.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild med Liselott
Torsdag: Slöjd. Test gr. 2 veckans ord
Fredag: Slöjd. Test gr. 1 veckans ord. Idrott utan ombyte och handduk för 3A samt gr.2 i 3B. Ombyte för gr.1 i 3B. Läsläxa tillbaka!

Trevlig helg!

Team 3