Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 17 februari 2023

Åk 2. V.9

Hej!

Idag har vi varit och åkt skridskor i Stallet. Det var en jätterolig och härlig dag tillsammans. Imorgon kommer vi att avsluta veckan med lite filmmys i klasserna innan Sportlovet. Vi har fortsatt med våra utvecklingssamtal under veckan och har några få kvar med några som har varit sjuka. Vi gör de sista efter lovet. I svenskan har vi påbörjat arbete kring att läsa, skriva och träna på muntligt, att ge och ta instruktioner. Det är instruktioner så som vägbeskrivningar, recept, spelregler, lekregler eller ritningar. I So har vi fortsatt arbetet kring språkbruk och våra olika uppdrag att hälsa på varandra, även på olika språk. 

Efter lovet v. 9 kommer det att bli lite schemaändringar mellan klasserna på tisdagar. Klass 2A kommer nu att ha Musik med Joakim på tisdag morgon. Efter rasten åker 2A till badhuset och har simundervisning fram till v.21. Tänk på att packa med badkläder, handduk och lås till skåpen. 2A äter när de är tillbaka kl. 11.40 på tisdagar.

Åk 2B kommer nu att ha idrott på tisdagar på morgonen 08.20. Man får komma ombytt på morgonen om man vill. Efter rasten har åk 2B musik med Joakim och äter sedan som vanligt kl. 11.20. 

Maila gärna oss eller Ylva om ni har några frågor eller funderingar. 

Veckan efter sportlovet tänker vi under torsdagen (på no-passet) gå till skogen och ha utomhusaktivitet tillsammans med klasserna. Vi fokuserar på kojbygge och samarbete. Vi kommer att variera med att gå till skogen och arbeta med tema luft på No-lektionerna. 

V.9

Sv: Instruktioner, skrivprojekt och läsdusch.
Ma: Räknehändelser och talfamiljer.
So: Grekisk mytologi.
No: Skogen
Eng: Toys
Id: Simning och motorik

Läxa: Läsläxa kap 21 och läxbok (mån-fre). Matteläxa subtrahera med mellanled.

Vi önskar er alla ett skönt och härligt Sportlov!


Önskar Lina, Emma, Monica, Sunday och Jenny