Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 2 februari 2023

Åk 2

Hej!

Den här veckan har eleverna fått förbereda till sina utvecklingssamtal, de har skrivit sina mål för vårterminen och gjort en självskattning. Några elever har utvecklingssamtal nästa vecka! Emma och Lina skicka ut länkar den här veckan. 

Vi kommer under nästa vecka att arbeta med värdegrundsarbete i klasserna och dra igång STAR- arbetet igen. Under nästa vecka kommer vi att arbeta med S, språkbruk. Vi kommer att fokusera på att uppmärksamma varandra och säga HEJ! Vi kommer även att lära oss att säga Hej på olika språk. 

Vi har problem i klasserna med mycket leksaker, pyssel- och olika plockgrejer eleverna har med sig till skolan. Barnen tar in sakerna i klassrummet och sitter och delar med sig och leker, pillar med under lektionerna. Man byter även saker med varandra mot frukt och smörgåsar på rasterna. Vi vill gärna att ni pratar med era barn hemma och att lämna leksaker/pyssel hemma. Vi pratar mycket här i skolan men det hjälper inte! Vi har även problem med en massa långa lösnaglar främst bland tjejerna. Man har med sig naglar och lim till skolan och byter, limmar och tar bort på rasterna. I klassrummet är det svårt att hålla pennan rätt och kunna skriva ordentligt med långa naglar. Vi ber er gärna att ha naglarna hemma och de långa naglarna på helgen eller lov om det är möjligt!

V.6

Sv: Läsa och skriva instruktioner, bedömningsstöd i svenska (läsa och läsförståelse) och läsdusch.
Ma: Addera med mellanled och problemlösningar. 
So: STAR, språkbruk.
No: Luft och vatten.
Idrott: Motion och motorik.
Eng: Home

Läxa: Läsläxa kap 20 och läxbok. Matteläxa: multiplikation (mån-fre).


 Trevlig helg!! 

Lina, Emma, Jenny, Sunday och Monica