Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 10 februari 2023

Åk 3 v.7

 Hej!

Och så var all snö borta igen!
Vi ser fram mot skridskodagen på fredag, lapp om skridskodagen har skickats hem samt lagts ut på bloggen. Skolan bjuder på varm korv med bröd. Det är ok att ta med sig en liten fika och något varmt att dricka (varm choklad, blåbärssoppa eller liknande).

I matten fortsätter vi träna på uppställningar med övergång samt tränar på extra uppgifter inför Np. 
I svenskan denna veckan fortsatt jobba med läsförståelse, läst en text och svarat på frågor.
Vi har även jobbat med berättande texter, skriva en tydlig inledning, handling och avslut. 

I So har vi jämfört de tre religionerna som vi fokuserat på (Kristendom, Judendom och Islam). På onsdag v.10 kommer vi har ett litet test på dessa tre religioner. 

I No pratar vi om olika nordiska väsen, denna vecka pratade och såg vi en film om Skogsrået. Eleverna fick även skriva en faktatext på chromebook om Skogsrået.

Vi har idag utvärderat veckans mål som var språkbruket. Har vi blivit bättre? Har eleverna antagit utmaningarna som hänger runt om på skolan. tex säga hej till någon på skolgården, frågat om någon kompis vill leka. sagt Hej på något annat språk mm. Språkbruk kommer vi fortsätta att jobba med på hela skolan.
Nytt veckans mål för åk 3 blir; Tyst smyga in i klassrummet.

Åk 3 har nu haft ca hälften av samtalen vi fortsätter under v.7. Länkar skickas ut, den tiden på pappret gäller om vi inte har kommit överens om något annat.

Veckans ord för v.7: (eleverna får även med en lapp hem, med alla orden på.)

centrum
pannkakor
hjälper
schysst
busshållplats
läskigt
imponerande
sannolikhet
medicin
antecknar


Vecka 7
Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B Läsläxa kap 19 i Robin, samt veckans ord.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild med Liselott
Torsdag: Slöjd. Test gr. 2 veckans ord
Fredag: SKRIDSKODAG, Test gr.1 veckans ord, Läsläxa från Robin tillbaka! 

Trevlig helg!

Team 3