Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 17 februari 2023

Åk 3 v.9

Hej!

Härlig skridskodag, eleverna var nöjda och glada. Skolmaten för dagen bestod av varmkorv med bröd samt dricka. Många elever hade med sig "liten" fika och varm dryck, de gick inte bara en gång och fikade det blev både 2, 3, 4 gånger. Vi från skolan var jättenöjda med dagen. 

OBS Nytt datum
Föräldramöte blir måndagen den 27 februari kl. 17.30-18.30 i Dagsbergs If lokal

I matten har vi tränat på lite olika saker, vi har även jobbat på i extra häftet (uppgifter inför Np). Detta häftet har vi skickat hem, eleverna får jobba med det när de vill men fredag vecka 10 skall det lämnas in. Är det något som eleverna behöver hjälp med får de fråga annars kanske ni där hemma kan hjälpa till.
I svenskan denna veckan har vi jobbat med berättande texter, skriva en tydlig inledning, handling och avslut. Eleverna har själva fått skriva en berättelse med valfri handling. 

I So har vi även denna veckan jobbat med häftet och jämfört de tre religionerna som vi fokuserar på (Kristendom, Judendom och Islam). Onsdag v.10 kommer vi har ett litet test på dessa tre religioner. Eleverna kommer få ta med häftet hem och läsa på.

I No pratar vi om olika nordiska väsen, denna vecka pratade och såg vi en film om Jätten. Eleverna fick även skriva en faktatext på chromebook om Jätten.

Vi har idag utvärderat veckans mål som var smyga tyst in i klassrummet. Har vi blivit bättre? Båda klasserna har tyckt att det var svårt att fokusera på veckans mål. Vi kom fram till att det kan bero på, Utvecklingssamtal, vecka före lov (trötta), vi kommer påminna varandra om detta mål efter lovet samtidigt som ett nytt veckans mål.
Nytt veckans mål V.9 för åk 3 blir; Räcka upp handen.

Veckans ord för v.9: (eleverna får även med en lapp hem, med alla orden på.)

noggrann
skoavtrycket
förväntansfull
snyggaste
förändringar
protestera
gaffel
tallrik
gnisslar
enorma

Vecka 8 SPORTLOV


Vecka 9
Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B Läsläxa kap 20 i Robin, samt veckans ord.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild med Liselott
Torsdag: Slöjd. Test gr. 2 veckans ord
Fredag: Test gr.1 veckans ord, Läsläxa från Robin tillbaka! 

Trevligt Sportlov!
önskar

Team 3