Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 2 februari 2023

År 1B

Veckobrev v. 5

Tiden rullar på och nu är vi redan inne i februari! Framöver väntar en skridskodag, sportlov och utvecklingssamtal.

Den här veckan i svenska har vi haft veckans bokstav T. Vi tittade på en kort film om bokstaven och sen kom eleverna på väldigt många ord på T innan vi jobbade i arbetshäfte om bokstaven. Vi har också jobbat i Forma språket, där vi fortsätter att prata om olika sorters texter och nu lite extra om faktatexter och tankekartor. Vi har också jobbat i ett litet svenskhäfte med pirattema!

matten har vi jobbat vidare lite med pengar, men även jobbat med siffran 11 och introducerat tiotal och ental. 

Fortsätt gärna att träna på tiokamraterna hemma!

So:n har vi pratat vidare om Bibelns berättelse om skapelsen och vad som hände sedan. Vi högläser, målar bilder, ser på film och skriver meningar.

No:n har vi pratat om fåglar. Vi har tittat på den största och minsta fågeln, läst om att vissa fåglar kan flyga upp till 200km/h, pratat om vilka fåglar som kan flyga eller inte flyga, hur egentligen en fågel kan flyga och mycket annat. Vi pratade också om de olika delarna på en fågel och eleverna fick en fågelbild som de skulle skriva de olika delarna på, som mage, vinge, klor osv.

----------------------------------------------------------------------------

Utvecklingssamtal

Under vecka 10-11 kommer vi att ha våra utvecklingssamtal. Jag kommer att skicka en länk framöver med tider att boka för digitala möten. Skulle man föredra att ses på plats för samtal, meddela det snarast, så bokar vi in det.

Föräldraråd

Måndagen den 6/2 kl. 18.00 är det föräldraråd.

Skridskodag

Torsdagen den 16/2 kommer vi att åka iväg för att åka skridskor. Mer info kommer, men kolla gärna redan nu om ni har skridskor hemma, kan låna av någon eller behöver hjälp från oss med att fixa. 

V.6

Måndag: Svenska (veckans bokstav), Svenska (läsgrupper), Elevens val

Tisdag:  No (fåglar), Musik, Elevens val, So 

OnsdagMatteEngelska, Svenska (ASL), Idrott (ej ombyte)

Torsdag: Idrott (ombyteskläder), Matte, Teknik, Bild

Fredag: Matte, Svenska (läsgrupper), So 


Läxor:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 21. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!

Träna på 10-kamraterna! Det underlättar så mycket i matten, när barnen lärt sig dessa!


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

kerstin.soderholm@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar

Martina och Kerstin