Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 2 februari 2023

Förskoleklassens veckobrev v. 5

Hej

Nu är vi redan inne i februari, tiden bara springer iväg!

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven U och gjort söta små ugglor som sitter i ett träd. Nästan 40 ord kom vi på som innehöll U, det är bra jobbat!! 

I vårt tema rymden fick barnen klippa ut olika geometriska figurer och skapa en rymdraket. Vi tittar på olika filmer om rymden och nästa vecka ska vi titta närmare på våra planeter. 

Under tisdagen och onsdagen besökte förskoleklassen stadsbiblioteket, vi fick lyssna på en saga om Flugo och Buzz, sen en liten rundtur för att sist låna några böcker att ta med till skolan. 

I onsdags firade vi 100 dagar med film och popcorn och alla barn fick ett fint diplom för att de kämpat och jobbat så bra. 
___________________________________________

Föräldraråd

Måndagen den 6/2 kl. 18.00 är det föräldraråd.

Skridskodag

Fredagen den 17/2 kommer vi att åka iväg för att åka skridskor. Mer info kommer, men kolla gärna redan nu om ni har skridskor hemma, kan låna av någon eller behöver hjälp från oss med att fixa. Meddela i kontaktboken. 

V.6

Måndag: Robin 1/2 klass, tema Rymden, musik

Tisdag:  Robin 1/2 klass, skogen för björnarna, veckans bokstav

OnsdagMatte, idrott

Torsdag: pyssel, språklek

Fredag: Robin, språklek 


Tack för den här veckan och trevlig helg

Jenny D, Jenny S, Mekdes, Oliver och Linnea