Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 16 februari 2023

Förskoleklassens veckobrev, v. 7

Hej!

Nu är vi strax framme vi sportlovet, men först väntar en härlig skridskodag imorgon och vi påminner om att ta med skridskor, hjälm, vattenflaska och fika. 

Den här veckan har vi jobbat med bokstaven Ö och målat fina ögon med akvarell. I matematiken har vi jobbat med talet 10 och tiokamraterna, tal som tillsammans blir tio. I Robin löste vi korsord, något som var nytt för en del. På vårt rymd-tema har vi läst fakta om Christer Fuglesang och sett filmer på när han äter godis i rymden. Inte det lättaste när de far iväg! 

På måndag och tisdag vecka 9 kommer barnen träffa skolsköterska Jessica för en hörselundersökning här på skolan. 

Vecka 9 har Björnarna utvecklingssamtal. Ni ska ha fått mail med information och tider. Hör av er om ni inte fått något sådant!

På fredagen vecka 9 besöker barn som gick på avdelningen Stubben Skogsgläntan en stund på förmiddagen. Barn som gick på andra avdelningar kommer få gå en annan dag under våren. 

Vi hoppas ni får ett härligt lov så ses vi igen vecka 9!

_________________________________________________


v. 9 Tema skogens djur

Måndag: Robin, tema, musik, hörseltest med skolsköterska Jessica

tisdag: Robin, skogen (björnar) lekstationer (rävar) repetition av veckans bokstäver, hörseltest med skolsköterska Jessica

onsdag: matematik, idrott

torsdag: pyssel, skogen (rävar), lekstationer (björnar)

fredag: Robin, veckans experiment, barn från Stubbens avdelning besöker Skogsgläntan


Trevligt lov!

önskar

Jenny D, Jenny S, Oliver, Linnea, Gunnel, Markus och Leyla