Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

söndag 12 februari 2023

Rektorsbrev februari


Hej där hemma! 

Snart har första sex-veckors perioden passerat och det är dags för sportlov. Innan dess så kommer vi fortsätta med utvecklingssamtal, fortsätta med pluggandet, fira alla hjärtans dag och även hinna med en skridskodag i Himmelstalund. 

Vi har haft ett föräldraråd och protokollet kan läsas här: LÄNK

    

I detta brev: 

Elevråd på onsdag

På onsdag har vi första elevrådet för terminen och alla klasser har fått svara på frågor om miljön ute på skolgården, om studiero, delaktighet mm. Jag återkommer i nästa månadsbrev om vad eleverna lyfte på mötet.


Fritamöte på onsdag

Flera föräldrar har önskat få veta vilka rutiner vi har på frita, hur aktiviteter läggs upp och de anställdas ansvar för fritidsverksamheten nu när det finns fler i personalstyrkan.


På onsdag har vi ett nytt kvällsmöte med hela fritagänget och efter det skickar jag eller Oliver (samordnare för frita) ut information till er på frita, alt. lägger uppkopierad information vid barnens klädhängare på frita.


Sportlovskul inom kommunen?

Jag vill tipsa om evenemangskalendern där ni hittar en massa roligt under sportlovet (och även andra tider på året). LÄNK 1 LÄNK 2


Tråkiga mail, sms och fysiska utskällningar...

Då och då behöver jag uppmärksamma och lyfta vikten av att man tänker till innan man skickar sitt sms eller mail till skolans personal. Till personalen accepterar vi enbart hövliga samtal. Den som är arg och behöver skälla på någon får ringa, besöka eller maila mig - Frida Dahlström så bemöter jag det som hänt utifrån våra rutiner på skolan. Alternativt att vi bokar in ett möte där ni får berätta er syn. Nu under höst och vinter så har det hänt då och då att pedagoger får ta emot kränkande och tråkiga mail som skapar stress och stressande arbetsmiljö. Alt. att man stått och sagt saker som barnen i klassen/på fritaavdelningen inte ska behöva höra.


Läs gärna mer i artiklarna om skolor som gör som oss:

Rektorn som tar hand om föräldrarnas skäll - Suntarbetsliv

Här slipper lärarna ta föräldraskället – Skolvärlden (skolvarlden.se)Påminnelse om skolinspektionens enkät till vårdnadshavare

Ungefär hälften har svarat på enkäten i nuläget. Försök att lägga en stund på att svara så vi på skolan kan svara upp mot era förväntningar och utveckla oss på de områden som kan behövas.


Obs! Ni ska svara på enkäten lika många gånger som ni har barn på skolan. Har ni två barn i åk 1-3 så ska alltså länken nedan fyllas i två gånger och man utgår från vardera klassituation/skolsituation.


Länk till vårdnadshavare i förskoleklass: https://svara.origogroup.com/skolinspektionen/vh/MwfsB4


Länk till vårdnadshavare i åk 1-3: https://svara.origogroup.com/skolinspektionen/vh/HdAqDj Personal... 

Marcus börjar nu den 13/2 i F-klass och på frita. Kurator Annica är tjänstledig utifrån omständigheter vi inte kunnat planera inför. Jag arbetar med att tillsätta kurator under tiden Annica är borta.Hör av er om ni har några frågor eller tankar.

Ha det så bra! Frida Dahlström

Rekto

Dagsbergs skola: åk F-3 samt fritidshem

Telefon: 011-15 53 62

E-post: frida.dahlstrom@norrkoping.se