Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 2 mars 2023

åk 2 v. 10

 Hej!

Vi har inlett veckan med fantastiskt väder, vi hoppas på att våren snart är här!

Den här veckan har  A-klassen haft sin första simundervisning. Det gick jättebra och barnen var så duktiga och kämpade på. Idrotten för B-klassen uteblev tyvärr eftersom Ylva var sjuk, men vi hade en trevlig förmiddag i skogen istället. I veckan har vi fortsatt träna på att addera och subtrahera i mellanled, där eleverna får träna på att räkna tiotal och ental i matematiken. I svenskan har vi inlett ett skrivprojekt "Den magiska dörren". Vi kommer att träna på att skriva för hand och på chromebooks. Eleverna får skriva ihop en egen liten bok med flera kapitel.  Den här veckan har vi även börjat träna på ng-ljudet. I SO har vi pratat om Grekisk mytologi och fått höra om de Grekiska gudarna. Vi tittade idag på filmen Herkules för att lära oss mer om de grekiska gudarna. 

På måndag och tisdag den 6-7 mars är det studiedagar och frita är öppet för de som anmält omsorg. Vi kommer därför ge eleverna den nya läsläxan på fredag den 3 mars. Matteläxan uteblir nästa vecka. 

V.9
Sv: Instruktioner, skrivprojekt och läsdusch.
Ma: Talen 100-200 och positionssystemet.
So: Grekisk mytologi.
No: Skogen (eftersom den uteblev)
Eng: Toys
Id: Simning och motorik

Läxa: Läsläxa kap. 22 och läxbok. 
Trevlig helg!
Önskar Lina, Emma, Monica, Sunday och Jenny