Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 9 mars 2023

Åk 2. V.11

Hej!

Det har varit en kort vecka med mycket snö och lek. Tänk på att det är kallt och glöm inte att skicka med barnen mössa, vantar och termobyxor/överdrag. Eleverna leker mycket i snön och blir blöta och kalla om de inte har ordentligt med kläder. Vi har jobbat vidare med luft i No:n och kommer framöver göra en del experiment. I matematiken jobbar vi vidare och repeterar tal över 100 och positionssystemet. I svenskan fortsätter vi med vårt skrivprojekt " Den magiska dörren" och att skriva instruktioner. Vi har även jobbat med Ng-ljudet den här veckan något som är svårt tycker många. 

Nästa vecka kommer vi att fortsätta med Grekisk mytologi i So:n, något som många av eleverna tycker är spännande. Vi kommer även att göra enkäter kring värdegrundsfrågor på Dagsberg. I STAR- arbetet kommer vi fokusera på T- trygghet och göra olika trygghetsövningar tillsammans. 

V. 11
Sv: Instruktioner, läsdusch och skrivprojekt. 
Ma: Tal över 100 och positionssystemet.
So: Grekisk mytologi.
No: Luft
Eng: Toys
Id: Simning åk 2A/ Motorik åk 2B.

Läxa: Läsläxa kap 23 och läxbok. Matteläxa subtrahera och talfamilj (repetition för eleverna).Hälsningar Lina, Emma, Monica, Jenny och Sunday