Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 30 mars 2023

Åk 2. V.14

 Hej!


Den här veckan har vi avslutat vårt arbete om Grekisk mytologi i So:n.  Det gjorde vi genom att eleverna fick göra ett Venn-diagram två och två som vi sedan diskuterade i klassen. Vi jämförde och lyfte skillnader mellan myter och fakta. Eleverna fick även presentera olika delar från historian i en EPA- metod (enskilt, par och alla). Vi hade trevliga presentationer och diskussioner tillsammans. Vi har även arbetat med Star-arbetet, trygghet och eleverna har genomfört enskilda uppdrag under dagarna. Det har varit uppdrag som att: "hjälpa en vän", "dela med sig" eller "bjuda in en kompis till lek". Eleverna har varit engagerade och alla har fått en bild på det uppdraget man har genomfört under veckan. Trygghetsarbetet fortsätter även under nästa vecka. 

Idag på No´n kom eleverna äntligen iväg till skogen. Det var en snöig eftermiddag med fokus på balans och snölek! Kul! 

Nästa vecka kommer många av våra ämnen handla om Påsk. I So kommer vi att repetera varför vi firar påsk och vad dagarna kring påsk handlar om. I engelska kommer vi att prata om ord och fraser kring påsken och vi kommer även ha lite "påskmatte". På torsdagen får eleverna komma utklädda om man vill och vi kommer tillsammans i åk 2 ha påskpyssel. Monica har odlat gräs tillsammans med alla elever som de kommer att få ta med sig hem innan lovet. Vi kommer även att gå en tipspromenad tillsammans för att avsluta veckan i skolan. 

V.14

Sv: Läsa och skriva berättelser, Å-ljudet, Läsdusch och skrivprojekt.
Ma: Klockan.
So: Traditioner, varför firar vi påsk?
No: Balans
Eng: Easter
Id: Simning, motorik och takt.

Läxa: Matteläxa mån-tor ( Storleksordning, addition och subtraktion). Ingen läsläxa. 
Önskar Lina, Emma, Monica, Sunday och Jenny