Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 10 mars 2023

Åk 3 v.11

 Hej!

Denna vecka blev riktigt kort med endast tre skoldagar. Vi har trots detta hunnit med en hel del arbete.

I matten har vi jobbat med klockan, både analog och digital. Vi har sedan avslutat med lite klockbingo, vilket var väldigt uppskattat! Många tycker dock att klockan är lite krånglig. De därför fått med sig ett klockhäfte hem som ska tillbaka kommande fredag. Vi uppmuntrar även till att samtala om klockan hemma. Ställ frågor till era barn till exempel: Vad är klockan nu? Vad är klockan om 30 minuter? Osv.

Då vi inte hade någon läsläxa denna vecka har eleverna fått svara på några enkäter om trivsel, regler samt hur de upplever sin skolmiljö.

I So hade vi denna veckan ett test på de tre religionerna som vi fokuserat på (Kristendom, Judendom och Islam). Flera var lite pirriga inför provet, men vi pratade om att det viktigaste var att göra sitt bästa. Idag (fredag) fick de veta hur det gick för dem. De som inte uppnått en godtagbar nivå kommer att få möjlighet att göra om testet nästa vecka. Hjälp då gärna era barn att träna hemma genom att "förhöra dem" och ställa frågor.

I No lär vi om olika nordiska väsen, denna vecka pratade och såg vi en film om Maran. Eleverna fick sedan, utifrån en tankekarta, skriva en faktatext på sin chromebook om detta väsen. 

Vecka 11 kommer vi att påbörja de Nationella Proven. Som vi berättade på föräldramötet kommer testen göras vid lite olika tillfällen i klasserna, beroende på schema. Vi kommer därför inte lägga så stor vikt på att berätta om de olika proven, utan kanske bara skriva något kort om detta varje vecka.

Veckans mål för V.11 blir; Räcka upp handen.

Veckans ord: 
Pakethållaren, förrådet, antennen, skrattar, övertala, egentligen, skyndar, allvar, uppdrag och hjälm. 


Vecka 11
Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B. Läsläxa kap 21 i Robin, samt veckans ord.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild med Liselott. 
Torsdag: Slöjd. Test gr. 2 veckans ord i 3A
Fredag: Slöjd, Test gr.1 veckans ord i 3A, samt för hela 3B. Läsläxa från Robin tillbaka! 

Trevlig Helg!
önskar

Team 3