Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 17 mars 2023

Åk 3 v.12

 Hej!

Denna vecka har vi dragit igång de Nationella proven. Denna vecka har vi arbetat med de första delarna i matte och svenska som fokuserar på samarbete (dessa görs i smågrupper). Vi har observerat många bra diskussioner och resonemang, Härligt! Många har upplevt att proven inte varit så svåra och flera har nämnt att det varit kul att göra dem. Vi hoppas på fortsatt bra resultat och kämpaglöd. 

I matten har vi arbetat med längd (cm, m och km) och vikt (g och kg). Vi har övat hur många meter det går på en km. Hur många gram det går på ett kg osv. Vi har även tränat på att läsa av ett stapeldiagram. 

I svenskan har vi jobbat med att läsa text och plocka ut viktiga delar från texten samt jämföra olika saker och fylla i ett venndiagram. Eleverna har även tränat på att jobba med korsord utifrån läsläxans text. 

I No lär vi om olika nordiska väsen, denna vecka pratade och såg vi en film om Trollet. Eleverna fick sedan, utifrån en tankekarta, skriva en faktatext på papper eller sin chromebook om detta väsen. 

Nästa vecka på tisdag är det "Rocka sockorna" om man vill får man gärna uppmärksamma det. Detta gör man genom att ha två olika strumpor på tisdag. Vi i skolan kommer att arbeta med olikheter och prata om varför vi rockar sockorna. 

Veckans mål för V.12 blir; Ge varandra arbetsro.

Veckans ord: 
Skräckslagen, blicken, förmodligen, ficklampa, handklovar, batteriet, choklad, längd, vikt, temperatur.

OBS! 3A: Under vecka 12 och vecka 13 kommer idrotten se annorlunda ut pga Np. Grupp 2 har idrott och ombyte på måndagar, Grupp 1 kommer att ha Idrott och ombyte på fredagar. Detta för att möjliggöra halvklasser. Vissa andra lektioner/pass under veckan har eleverna utelekar (halvklass), för att alla i lugn och ro ska kunna göra Np. 


Vecka 12
Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A (grupp2) samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B. Läsläxa kap 22 i Robin, samt veckans ord.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild med Liselott. 
Torsdag: Slöjd. Test gr. 2 veckans ord i 3A
Fredag: Slöjd, Test gr.1 veckans ord i 3A, samt för hela 3B. Läsläxa från Robin tillbaka!  Idrott ombyte och handduk för 3A (grupp1) samt gr.1 i 3B

Trevlig Helg!
önskar

Team 3