Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 24 mars 2023

Åk 3 v.13

 Hej!

Vi jobbar på med de Nationella proven i klasserna, eleverna är jätteduktiga! Vi jobbar på och försöker få till halvklasser de pass vi har Np. Vanliga lektioner i sv/ma uteblir pga Np.

I No fick eleverna se en film om vätten och därefter skriva en faktatext, detta var den sista i arbetet av våra nordiska väsen. 

I tisdag var det "Rocka sockorna" vi såg några filmer om vad Rocka sockorna är samt diskuterade våra olikheter, alla är lika mycket värda. Vi färglade även stumpor för att uppmärksamma våra olikheter.

Veckans mål för V.14 blir: Tyst hämta mina saker.

Veckans ord: uppfinningar, plötsligt, korridoren, arbetsplats, järnväg, maskiner, överraskning, borttappade, solenergi, blomma.

OBS! 3A: Under vecka 12 och vecka 13 kommer idrotten se annorlunda ut pga Np. Grupp 2 har idrott och ombyte på måndagar, Grupp 1 kommer att ha Idrott och ombyte på fredagar. Detta för att möjliggöra halvklasser. Vissa andra lektioner/pass under veckan har eleverna utelekar (halvklass), för att alla i lugn och ro ska kunna göra Np. 

Glöm inte bort att det är Earth hour på lördag 20.30-21.30, vi har pratat lite i klassen om tänket med detta. Värna om vår miljö!


Vecka 13
Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A (grupp2) samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B. Läsläxa kap 23 i Robin, samt veckans ord.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild med Liselott. 
Torsdag: Slöjd. Test gr. 2 veckans ord i 3A
Fredag: Slöjd, Test gr.1 veckans ord i 3A, samt för hela 3B. Läsläxa från Robin tillbaka!  Idrott ombyte och handduk för 3A (grupp1) samt gr.1 i 3B

Trevlig Helg!
önskar

Team 3