Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 31 mars 2023

Åk 3 v.14

 Hej!

Vi har jobbat på med de Nationella proven i klasserna, flera i klassen är helt färdiga med sina delprov. De som varit sjuka under veckan, kommer vi ha ett uppsamlingsheat (idrottslektionen) för under måndagen. Det har skickats hem ett mejl till de elever som detta gäller. 

I svenska har vi jobbat med fabler, vad är en fabel och vad vill en fabel förmedla till oss. vi har läst fabeln om Haren och sköldpaddan samt diskuterat texten tillsammans.

I matten har vi jobbat/repeterat multiplikation, tabellerna 2, 5 och 10. Vi jobbar även i en liten extra bok för lite repetition av olika uppgifter. Vi har även tränat på uppställningar, både addition och subtraktion.

I So har vi börjat med temat Forntiden. Vi kommer jobba med detta tema några veckor framåt. Denna vecka har vi tittat på en film om istiden. Vi har även pratat om vad en tidslinje är och eleverna har gjort sin egen tidslinje.
På torsdagen kommer vi ha lite påskmys innan vi går på påsklov. Vi kommer pyssla samt se på film.

Veckans mål för V.14 blir: Tyst hämta mina saker. 

Veckans ord: Inga nya ord denna veckan.

Läsläxa: kap 24 måndag-torsdag

Vecka 14

Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A  samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B. Läsläxa kap 24 i Robin till torsdag
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild med Liselott. 
Torsdag: Påskpyssel,  filmmys 
Fredag: Lediga
Trevlig Helg!
önskar

Team 3