Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 3 mars 2023

Åk3 v.10

 Hej!

I matten har vi tränat på bråktal, och avslutat med lite bråkbingo, vilket var väldigt uppskattat! vi har även jobbat på i extra häftet (uppgifter inför Np). Detta häftet har vi skickat hem, eleverna får jobba med det när de vill men fredag vecka 10 skall det lämnas in. Är det något som eleverna behöver hjälp med får de fråga annars kanske ni där hemma kan hjälpa till.

I svenskan denna veckan har vi jobbat med berättande texter, skriva en tydlig inledning, handling och avslut. Eleverna har fått skriva en berättelse med valfri handling eller om en superhjälte. 

I So har vi även denna veckan jobbat med häftet och jämfört de tre religionerna som vi fokuserar på (Kristendom, Judendom och Islam).
Onsdag v.10 kommer vi har ett litet test på dessa tre religioner. Eleverna kommer få ta med häftet hem och läsa på.

I No lär vi om olika nordiska väsen, denna vecka pratade och såg vi en film om Lyktgubben. Eleverna fick sedan skriva en faktatext på sin chromebook om detta väsen.

Veckans mål för V.10 blir; Räcka upp handen.

Ingen läxa i svenska denna vecka (Robinbok, veckans ord)


Vecka 10
Måndag: Studiedag, (skolan ledig enbart Frita öppet)
Tisdag: Studiedag, (skolan ledig enbart Frita öppet)
Onsdag: Bild med Liselott. Religionstest 
Torsdag: Slöjd. 
Fredag: Slöjd, Inlämning av mattehäfte "inför Np"

Trevlig Helg!
önskar

Team 3