Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 16 mars 2023

År 1a

 

Veckobrev v.11

svenskan denna vecka har vi fortsatt med bokstäver och övat på Hh. På bilden målade vi därför havsmonster som ni kanske sett spår av även därhemma. Det blev väldigt lyckat och populärt. Vi har även arbetat med ASL och skrivit faktatexter om oss själva utifrån vår tankekarta i Forma språket, för att öva på ordbilden JAG.

matematiken har vi arbetat tema tid. Vi har bland annat övat på begreppen morgon, förmiddag, eftermiddag, kväll och natt. Vi har även lärt oss hel och halv timme. Öva gärna vidare därhemma genom att ställa frågor kring tid.

engelskan arbetar vi vidare med djur. Denna vecka koncentrerar vi oss främst på vilda djur.

SO:n vi arbetar vidare med bibliska berättelser. Denna vecka arbetar vi med Moses i vassen. Vi arbetar klart med vårt arbetshäfte och nästa vecka kommer vi att redovisa vad vi lärt oss.

NO:n har vi startat tema vår. Vi lär oss årstiderna och vilka månader som ingår i respektive årstid. Vi har skrivit vårord med vår finaste handstil och målat vårkläder.

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v. 12:

Tisdag: Idrott utan omklädning direkt på morgonen, musik

Onsdag: läxhjälp kl 13.40

Torsdag: idrott (ombyteskläder, inneskor, handduk)

Läxor:

Läsläxa: läs kapitel 25, varje dag tisdag till onsdag.

Trevlig helg

Pernilla, Magnus och Inger