Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 23 mars 2023

År 1a

 

Veckobrev v.12

svenskan denna vecka har vi fortsatt med bokstäver och övat på Mm. Vi har färglagt monster. Vi har även arbetat med ASL och gjort tankekarta om katter och skrivit faktatexter om katten i Forma språket. Vi har även arbetat med ASL knutet till våren och skrivit vårmeningar.

matematiken har vi arbetat addition (9+, 8+, 7+ och 6+). Nu märker man vilka som kan tiokamraterna och vilka som behöver öva mer. Allt blir så mycket lättare om det sitter ordentligt. Öva gärna hemma om det behövs. Vi avslutar veckan med lite symmetri.

engelskan arbetar vi vidare med djur. Denna vecka koncentrerar vi oss främst på vilda djur. Vi har tittat på Pick a colour: animals, hittat tvillingdjur och lekt What animal.

SO:n har vi uppmärksammat ”Rocka sockorna-dagen”; pratat om olikheter och målat fina sockor som snart pryder klassrummet.

NO:n har vi arbetat med näringskedjor; samtalat kring och målat olika kedjor. Vi har även varit inne och nosat på ord som producent, konsument och näringsväv.


På idrotten dansades det Jenka för fullt. Härligt att se glädjen.

Lördagen den 25/3 kl.20.30-21.30 är det Earth Hour! Läs mer om detta på  https://www.wwf.se/earth-hour/

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v. 13:

Tisdag: Idrott utan omklädning direkt på morgonen, musik

Onsdag: läxhjälp kl 13.40

Torsdag: idrott (ombyteskläder, inneskor, handduk), Vi blir fulltaliga i klassen igen.

Läxor:

Läsläxa: läs kapitel 26, varje dag tisdag till onsdag.

Trevlig helg

Pernilla, Magnus och Inger