Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 30 mars 2023

År 1a

 

Veckobrev v.13

Åh, vad vi har haft härliga veckor den senaste tiden. Här delar vi ut beröm åt höger och vänster mest hela tidenJ. De arbetar så bra och vi har haft fantastisk arbetsro i klassrummet. Det roliga är att även andra pedagoger reagerat, dels när de tittat in till oss men även när exv Ylva hade idrott senast fick de så mycket beröm då lektionen hade fungerat mycket bra. KUL!

svenskan denna vecka har vi fortsatt med bokstäver och övat på Bb. Vi har även arbetat med ASL med samarbetsövningar. Vi har skrivit b-ord. Mycket bra jobbat!

matematiken har vi gjort undersökningar i klassen kring favoritblomma och djur. Vi har därefter gjort egna stapeldiagram.

engelskan arbetar vi vidare med vilda djur. Vi har tittat på Pick a colour: outdoor, lyssnat på sånger och målat olika djur.

SO:n har vi redovisat bibliska berättelser. De flesta har varit väldigt modiga och tordats stå inför hela gruppen och berättat om händelser i bibeln.

NO:n har vi arbetat vidare med näringskedjor; samtalat kring och målat olika kedjor. Vi har pratat vidare om ord som producent, konsument, toppkonsument och näringsväv.

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v. 14:

Tisdag: musik, föräldraråd kl 18.

Onsdag: idrott utan omklädning, läxhjälp kl 13.40

Torsdag: idrott (ombyteskläder, inneskor, handduk). Påskpyssel

Fredag: LEDIGT

Ytterligare nästa vecka v.15:

PÅSKLOV

Läxor:

Läsläxa: läs kapitel 27, varje dag tisdag till onsdag.

Brevhem-boken: Skriv gärna ett svar på ditt barns brev. Vi läser svaren varje tisdag.

Trevlig helg

Pernilla, Magnus och Inger