Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 10 mars 2023

År 1B

Veckobrev v.10

Den här veckan har vi haft kortvecka då det varit studiedagar, men vi har hunnit en hel del ändå! Utöver arbetet i klassen så har vi också dragit igång med vårens utvecklingssamtal, vilket varit väldigt trevligt.

svenskan har vi jobbat i ett häfte där man tränade på att läsa meningar. Dra streck från bild till rätt mening, svara sant eller falskt kring meningar, fylla i ord som saknas i meningar mm. 

matten har vi jobbat med jämna och udda tal och olika textuppgifter. 

So:n har vi haft klassråd, där vi bland annat gick igenom elevrådsprotokollet och pratade om vad man skulle vilja fixa med på Familjedagen som kommer i april. 

No:n har vi börjat prata om våren. Vad tänker vi på när vi hör ordet vår? Vi också har sett en film om våren, pratat om vilka månader som är vårmånader och vilka kläder man har på sig på våren. 

På fredagen gick vi till skogen tillsammans med 1A. Tanken var att leta vårtecken, men det får bli nästa gång då skogen var full av snö :-)


----------------------------------------------------------------------------

v.11

Måndag: Svenska (veckans bokstav), Läsgrupper, Elevens val

Tisdag: No (våren), Musik, Matte, So

Onsdag: Svenska (ASL), MatteEngelska, Idrott (ej ombyte)

Torsdag: Idrott (ombyte), Matte, Teknik, Bild

Fredag: Matte, Läsgrupper, So 


Läxor v.11:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 24. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!

Träna på 10-kamraterna! 


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar

Martina, Inger och Magnus