Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 31 mars 2023

År 1B

Veckobrev v.13

Jaha, då var snön här igen och våren lyser med sin frånvaro! Tänk på att skicka med extrakläder då många är blöta efter rasterna.

svenskan den här veckan har vi jobbat med bokstaven B och i ASL har vi kommit på ord på bokstaven och sedan skrivit meningar till och ritat passande bilder. 

matten har vi jobbat pratat om begreppet symmetri och symmetrilinjer. Vi har också jobbat med detta i matteboken. Vi har också jobbat med stapeldiagram där man fått ställa frågor till varandra om favoritdjur och favoritblomma och sedan gjort diagram. Även detta har man sen jobbat med i matteboken. 

So:n har vi avslutat delen där vi jobbat med Bibelberättelser från Gamla testamentet (Skapelseberättelsen, Noas ark, Josef, drömmaren och Mose i vassen). Eleverna har nu fått hem sitt häfte som de gjort med de olika berättelserna. Vi har också pratat om påsken och varför vi firar påsk. 

No:n har vi fortsatt att prata om näringskedjor. Vi har sett ännu en informationsfilm och pratat om begreppen producent, konsument och toppkonsument. Vi hart sedan ritat näringskedjor med växter och djur och även där vi som människor ingår.

I engelskan har vi lavslutat tema djur med en lek där alla fick varsin bild med ett djur på. Sedan skulle man ställa frågor till varandra. Efter lovet börjar vi med frukter.


------------------------------------------------------------------------

Tisdagen den 4/4 kl.18.00 är det föräldraråd. Välkomna! 

Onsdagen den 19/4 kommer vi att åka till De Geerhallen för att gå på konsert med Norrköpings symfoniorkester! Vi åker vid 8.30 och är tillbaka på skolan vid 10.30.


Nästa vecka v.14

Måndag: Svenska (veckans bokstav), Läsgrupper, Elevens val

Tisdag: No (näringskedjor), Musik, idrott (ej ombyte) OBS! bytt dag från onsd.

OnsdagMatte, Svenska, Matte, Teknik, So (Påsk)

Torsdag: Idrott (ombyte), Påskpyssel, Svenska (OBS! Ta med läsläxan)

Fredag: Långfredag


Läxor v.14:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 27. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!

Träna på 10-kamraterna! 


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se
Med vänliga hälsningar

Martina, Inger och Magnus