Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 10 mars 2023

Förskoleklass v. 10

  Hej på er där hemma!

Eftersom veckans inleddes med två studiedagar så blev det en kort skolvecka för eleverna. Vi har arbetat med veckans bokstav (Ää) och gjort fina äpplen i akvarell. 

I matematiken har eleverna arbetat med volym (t ex ett glas rymmer mindre än en hink, osv). Vi har också jobbat med "lika många" i Upptäcksresan. 

Under veckan har vi också arbetat med Tema: Skogens djur. Eleverna har fått välja ett djur som de ska skriva fakta-meningar om. Den här veckan har eleverna fått börja så smått med att skriva dessa meningar och rita fina bilder på det djur de valt.

Utöver det har vi verkligen njutit av att vi fick en till rejäl omgång med snö. Kreativiteten flödar i snöskapandet och många gillar att åka i backen. Det var också väldigt spännande att vara i skogen i torsdags. Både mark och träd var snötäckta och vi kunde upptäcka en del djurspår i snön - främst från hare och barn...

__________________________________

v.11 

Måndag: Svenska, Tema: Skogens djur, Musik

Tisdag: Svenska, Hitta språket

Onsdag: Matematik, Idrott, STAR

Torsdag: Skogen, Veckans bokstav: B

Fredag: Barret, SvenskaTrevlig helg, önskar

Jenny, Linnea, Oliver, Kerstin, Marcus & Kentha