Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 31 mars 2023

Förskoleklassens veckobrev v. 13

 Hej

Då var det fredag igen och fullt med kramsnö. Titta över så ert barn har extrakläder, dom kommer ofta in och är blöta både strumpor och byxor. Här på skolan har vi som regel att man får kasta snöbollar på ett visst område, man väljer då själv om man vill gå dit och vara med. Dock behöver man skydda sina ögon i form av skyddsglasögon som t.ex. skidglasögon eller bandyglasögon etc.

Under veckan har vi jobbat vidare med Robin och nu är det bara tre kapitel kvar. I matematiken har vi jobbat ikapp ifall man missat någon sida och även prick till prick 1-12.

Veckans bokstav var G och veckans pyssel blev goda glassar antingen i strut eller bägare. Jättefina glassar blev det, nästan så man kände att det rann lite i mungipanJ


Under veckan skulle vi börjat jobba med tema vår men vi kände att vi sparar det tills efter lovet när förhoppningsvis våren kommit och snön är borta. 

Sen har vi ett önskemål till alla er vårdnadshavare. Just nu är det väldigt många barn som tar med sig leksaker till skolan. Man delar ut saker till andra barn, man har svårt att fokusera på sitt arbete när man hela tiden vill ut till kapprummet och till sin väska, det blir många onödiga konflikter. Leksaker ska stanna hemma och vi ber er att ta en titt i ert barns väska innan ni åker till skolan. Tack på förhand. 

______________________________________________

Vi påminner att det är föräldraråd på tisdag den 4/4. 


v.14

Måndag: Robin 1/2  klass Grön, jobb/lekstationer, veckans bokstav

Tisdag: Robin 1/2 klass blå, jobb/lekstationer

Onsdag: matematik, idrott, veckans bokstav

Torsdag: skogsdag under fm ( vi grillar pinnbröd), bokstavspyssel

fredag: Långfredag och skolan har stängt


Trevlig helg

Mvh Jenny, Linnea, Kerstin, Oliver, Marcus, Leyla och Kenta