Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 3 mars 2023

Förskoleklassens veckobrev v. 9

 Hej på er där hemma!

Nu är vi igång igen efter ett härligt sportlov. Den här veckan har vi repeterat mycket av veckans bokstäver och så lekt mycket tillsammans. 

Under måndagen och tisdagen delade vi klasserna och ena halvan fick genomföra ett hörseltest medan andra gruppen gick till skogen. Där fick de testa på att göra tallte som de sen fick smaka. 

I dag har alla elever som gick på Skogsgläntan avd. Stubben varit där och hälsat på. Riktigt lyckat både för barn och personal, inte ett öga torrt när vi gick därifrån:)  Om två veckor är det barnen från barrets tur att hälsa på sin gamla avdelning. 

Under sista passet hade vi veckans experiment och Oliver stod för det. Idag handlade det om ytspänning och vad som kan sjunka när man blandar olika vätskor. 

Idag tackade vi av Jenny S som hade sin sista dag här på Dagberg med go glass och film. Vi önskar henne lycka till och vi kommer sakna henne jättemycket. Hon tackar så mycket för alla fina ord och presenter som hon fått idag. 

___________________________________

v.10 Tema Skogens djur

Måndag: studiedag, frita öppet för de som anmält omsorg. 

Tisdag: studiedag, frita öppet för de som anmält omsorg. 

Onsdag: Matematik, idrott 

Torsdag: skogen, veckans bokstav Ä

Fredag: Upptäcksresan, TemaTrevlig helg

Jenny, Linnea, Oliver, Kerstin, Marcus & Kentha