Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 17 mars 2023

Förskoleklassens veckobrev v.11

 Hej 

Så var det fredag igen...:)

Under veckan som varit har vi fortsatt att arbeta med vårt tema Skogens djur. Alla elever har fått välja ett djur. De har ritat en framsida och skrivit en faktamening om vad djuret äter. Oliver hade med sig olika horn från bland annat kronhjort och rådjur samt päls från en mink som barnen fick titta och känna på.  Nästa veckan fortsätter vi skriva nya faktameningar om våra djur. 

I matten har vi spelat spel och tränat på tärningen, att vänta på sin tur och samarbete. 

På idrotten är det just nu dans som står på schemat och först ut är Jenka som barnen fick testa på. Alla var med och försökte och lektionen var så bra, guldstjärna från Ylva.   

I skogen har barnen fått leta vårtecken men vi får leta vidare nästa veckan då vi tyvärr inte hittade några än. Mer lek blev det och barnen leker så bra i skogen, vissa skulle kunna vara där hela dagen och leka:)  

Under nästa vecka kommer förskoleklassen ha besök av Frank, en praoelev från Vikbolandsskolan som kommer vara med oss hela veckan. 

Vi kommer också börja med en elevenkät som handlar om skolan och fritidshemmet. Enkäten görs enskilt och det är vi pedagoger i klassen som sitter med eleven och gör den. 

Nästa veckan är det också dags att börja jobba med Hitta språket (kartläggningsmaterial) som vi jobbade med i höstas. Nu ska vi jobba med det en gång till och på så sett se vad eleverna har lärt sig och vad vi behöver jobba mer med samt vilka elever som kanske behöver utmanas mer. 

På tisdag kommer vi prata och jobba om "Rocka sockorna" Barnen får gärna ha olika strumpor på sig för att uppmärksamma detta. ______________________________________________________

v.12 Tema skogens djur

Måndag: Robin, tema, musik (rävar), veckans bokstav

Tisdag: Robin, skogen (björnar)/ hitta språket (rävar) rocka sockorna

Onsdag: Matematik, idrott

Torsdag: Bokstavspyssel, Skogen (rävar)/ hitta språket (björnar)

Fredag: Hitta språket, tema 


 


Tack för den här veckan

Trevlig helg

Mvh Jenny, Linnea, Kerstin, Oliver, Markus och Leyla