Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 20 april 2023

Åk 2. V.17.

 Hej!


Vilket härligt vårväder, så härligt med ljus, sol och värme! Barnen är glada och vi har haft en härlig vecka tillsammans. I onsdags var vi på konsert tillsammans åk F-2. Den var bra och det var en föreställning med musik tillbaka i tiden och presentation av instrumenten som ingår i en Symfoniorkester. Vi har även under veckan startat med ett nytt område i samhällskunskap. Vi startade med att prata om olika familjer och konstellationer. Vi märker att barnen är trygga i sin klass och vi pratar och diskuterar om olika erfarenheter och barnen delar stolt med sig om varandra. Nästa vecka ska vi prata vidare om ekonomi, tjänster och pengar. Eleverna kommer att få med sig en läxa hem om vad de tror olika varor eller tjänster kan kosta. Det handlar om att få förståelse om pengars värde och vi kommer även att diskutera vidare i klassen kring detta. Läxan delas ut på tisdag och ska lämnas in senast fredag 5/5. 

Nästa vecka kommer vi att börjar arbeta med Ansvar i vårt STAR-arbete. Vi att ha "skräpplockardagar" under veckan på skolan. Vi har fått påsar och handskar från "Håll Sverige rent" som vi använder. Vi har delat upp olika områden mellan klasserna för att alla ska få ta ansvar. Vi kommer även att dela ut nytt lekmaterial till klasserna och även där kopplar vi det till att ta ansvar för de nya leksakerna. I matematiken fortsätter vi att arbeta med den analoga klockan och vi börjar även att arbeta med volym. Fråga gärna hemma hur mycket mjölk det är tex i ett mjölkpaket. Fortsätt även gärna fråga om tid och klockan (den analoga).


V. 17
Sv: Berättelser, skrivprojekt och repetera ordklasser.
Ma: Klockan och volym. 
So: Ekonomi.
No: Friktion och tyngdkraft.
Eng: My family. 
Id: Simning och HLR

Läxa: Läsläxa kap 27 och läxbok, veckans ord (mån-fre), Vad kostar det? Hälsningar Lina, Emma, Monica, Sunday och Jenny