Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 6 april 2023

Åk 2

 Hej!

Den här veckan har eleverna fått arbeta i matematiken med den analoga klockan. Vi upplever det är väldigt klurigt för många så vi vill gärna att ni tränar extra mycket på klockan nu under lovet. I svenskan har eleverna fått fortsätta med sitt skrivprojekt om "Den magiska dörren". Just nu har de skrivit ett kapitel om att deras huvudperson hittar ett brev under den magiska dörren, som är ett rop på hjälp. Vi har i veckan pratat om varför vi firar påsk i So:n. Vi har pratat om påskveckan och vad de olika dagarna handlar om. I engelska lärde vi oss om olika påskord på engelska.  Veckan avslutades med påsk-pyssel och tipspromenad där båda klasserna blandades. Det var en jättetrevlig och härlig dag tillsammans innan lov! 

Veckan efter påsk kommer vi på onsdagen åka på konsert i Louis De Geer. Vi åker på morgonen när skolan börjar och är tillbaka till lunch. Vi kommer även att inleda ett nytt arbetsområde  i So:n. Det handlar om samhälle, ekonomi, familj och yrken. Vi kommer även i engelska träna på att skriva om familjen och sedan redovisa för varandra. 

Efter lovet kommer vi att börja med Veckans ord i läxa. Syftet är att eleverna behöver träna på att stava. På måndagen skriver eleverna ner orden i en "veckans ord" bok. De tar hem boken mån-fre och tränar på egna papper hemma, inte i boken! På fredagen följer boken med tillbaka till skolan och vi skriver orden och visar att man kan stava orden rätt. Vi börjar på måndag efter påsklovet. 

Sv: Läsa och skriva berättelser, Instruerande text och skrivprojekt.
Ma: Klockan, tidsskillnad och volym
So: "Min familj"
No: Densitet
Eng: Family 
Id: Simning, motorik och takt.

Läxa:  Läsläxa kap 26 och läxbok. Veckans ord mån-fre.  

Glad Påsk önskar Emma, Lina, Monica, Jenny och Sunday