Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 27 april 2023

Åk 2.V.18

 Hej!

Den här veckan har vi haft städvecka på skolan och vi har varit ute och plockat skräp runt om vår skolmiljö. I svenskan har vi repeterat ordklasserna, substantiv, adjektiv och verb. Elever har fortsatt att skriva på skrivprojektet "Den magiska dörren" kapitel 3 där de ska hitta nyckeln till dörren. I  matematiken fortsätter vi att arbeta med klockan och vi ser gärna att ni fortsätter öva på klockan hemma tillsammans med era barn. Vi arbetar även med mätning i volym, längd och vikt. Vi fortsätter vårt arbete i samhällskunskap i So:n och den här veckan har vi pratat om ekonomi och pengar. Eleverna har fått med sig uppdrag hem där de själva ska gissa vad varor och tjänster kan kosta, utifrån dem själva. Sedan kan de behöva er hjälp att ta reda på de rätta priserna. Läxan lämnas in senast 5/5. 

Nästa vecka kommer vi att börja prata om samhällstjänster och yrken. Det brukar vara ett spännande område för barnen. Om någon av er föräldrar vill komma till skolan och berätta om ert yrke får ni gärna höra av er till respektive klasslärare för att boka in en tid under veckorna som är kvar fram till sommarlovet. Det brukar vara både roligt och intressant för eleverna när någon från verkligheten kommer och berättar. Det går bra med vilket yrke som helst, alla är lika spännande. Vill ni få hjälp med vad ni kan prata om kan vi även förbereda frågor tillsammans.

V.18

Sv: J-ljudet, berättelse och skrivprojekt.
Ma: Klockan, längd och vikt. 
So: Samhällstjänster.
No: Elektricitet
Eng: My family.
Id: Simning och HRL.

Läxa: Läsläxa kap 28 och läxbok (fre- fre). Veckans ord (tis-fre).Trevlig Valborg önskar Lina, Emma, Jenny, Monica och Sunday