Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 6 april 2023

Åk 3 v.16

Hej!

Det är fler elever som varit sjuka under veckan, så vi är inte helt färdiga med Np (men nästan). Vi hoppas att alla är friska efter ett välbehövligt påsklov.

I svenska har vi fortsatt jobba med fabler, och berättande texter. 

I matten har vi jobbat/repeterat multiplikation, tabellerna 6 , 7 och 8. Vi har även repeterat att räkna med multiplikation *10, *100, eleverna hittade snabbt ett mönster/tanke.

Under torsdagen hade vi lite påskmys. Vi började dagen med att gå en tipspromenad, äppelvarvet, därefter blev det film/pyssel och popcorn i klassrummet.  Eleverna har fått rösta vilken film de ville se, filmen som fick flest röster i båda klasserna var "Jakten från Ohana". Eleverna fick välja film eller pyssel, grupperna var blandade.

Veckans mål för V.16 blir: Lyssna på den som pratar.

Veckans ord för v.16: kungakrona, locket, exakt, cyklat, skyndar, huvudbyggnad, förstoringsglas, kompass, häftigt, glimmar.

Vi har skickat hem en lapp ang mobil i skolan, läs, diskutera med ditt barn och lämna lappen till skolan måndag 17 april. Har eleven mobil till skolan måste den lämnas in till klassläraren/fritidspedagog på morgonen och återlämnas vid dagens slut. Detta då det har filmats bland kompisar och i klassrum under lektionstid.

Vecka 16

Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A  samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B. Läsläxa kap 25 i Robin till fredag.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild med Liselott. 
Torsdag: Slöjd.
Fredag: Slöjd. Idrott ombyte och handduk för gr.1 i 3B. Utan ombyte för 3A samt gr.2 i 3B.

Glad Påsk!

önskar

Team 3