Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 21 april 2023

Åk 3, v.17

Hej!


I svenska har vi fortsatt jobba med fabler, sammanfatta en text samt berättande texter.
Nu när de Nationella proven är över kommer eleverna få läsa upp läsläxan på fredagarna igen. Vi u
pplever att flera inte läser läsläxan hemma. Glöm inte att träna på läsningen. Läsläxan görs inte för lärarens skull utan för att ert barn ska bli en bättre/säkrare läsare. Att träna upp sitt läsflyt och sin läsförståelse kommer att hjälpa ert barn i kommande årskurser och vidare in i vuxenlivet. 

I matten har vi jobbat med multiplicera 3 faktorer (tal) vi har även jobbat med problemlösningsuppgifter.

Veckans mål för V.17 blir: Ställa in stolen efter dig

Veckans ord för v.17: garderob, skjortan, museichefen, knackar på, lyckades, klättrade, journalister, lösenord, svimmar, glansigt tyg.

Vi har skickat hem en lapp angående mobil i skolan. Läs och diskutera med ditt barn, lämna lappen till skolan snarast. Vi saknar fortfarande några lappar, glöm inte att lämna den omg. Vi har nu ett fungerande sätt för inlämning av telefoner, tack för att ni pratat med era barn om detta.

OBS! Vid cykelparkeringen har det upptäckts att elever har rört eller använt andras cyklar. Vi har i klassen pratat om detta men vill att ni samtalar hur viktigt det är att låta andras saker vara i fred. 

OBS! Vi vill även uppmärksammat att det pågår en militärövning i närområdet under kommande veckor. Aktiviteten runt Kungsängens flygplats kommer att intensifieras nästa vecka och det kommer att förekomma lågt flygande helikoptrar, flygplan och skjutande med lös ammunition. Prata gärna hemma om denna övning, NT har gått ut med denna informationen.


Vecka 17
Måndag: Idrott ombyte och handduk för 3A  samt gr.2 i 3B. Utan ombyte för gr.1 i 3B. Läsläxa kap 26 i Robin till fredag.
Tisdag: Musik med Joakim.
Onsdag: Bild med Liselott. 
Torsdag: Slöjd.
Fredag: Slöjd. Läsläxan tillbaka. Idrott ombyte och handduk för gr.1 i 3B. Utan ombyte för 3A samt gr.2 i 3B.

Trevlig helg!

önskar

Team 3