Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 28 april 2023

Åk 3, V.18

 Hej!

I svenska denna veckan har vi jobbat med återberättande texter samt dikter. Eleverna har fått träna på att skriva egna dikter på flera olika sätt. Vi har även tittat närmare på vilka olika delar som finns med i en artikel.

I matten har vi jobbat med uppställning multiplikation, detta upplevde eleverna lättare än både uppställning addition och subtraktion. Vi behöver dock träna mer på multiplikationstabellerna.

I So har vi fortsatt jobba med forntiden. Vi har tittat på andra avsnittet av Arkeologens dotter, samt jobbat i ett arbetshäfte. Denna vecka handlade det om Stenåldern. Vi fick även läsa om hur det gick till när vargen tämjdes och blev hund.

Veckans mål för V.18 blir: Visa respekt mot andra.

Veckans ord för v.18: äldreboende, speciellt, lägenhet, egentligen, ögonlock, försvunnit, cirkulerar, reagera, allvarligt, orgelmusik.


Vecka 18
Måndag: 1 maj
Tisdag: Musik med Joakim, Läsläxa kap 27 i Robin till fredag. Veckans ord
Onsdag: Bild med Liselott. 
Torsdag: Slöjd.
Fredag: Slöjd. Läsläxan tillbaka. förhör av Veckans ord, Idrott ombyte och handduk för gr.1 i 3B. Utan ombyte för 3A samt gr.2 i 3B.

Trevlig Helg!

önskar

Team 3