Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 20 april 2023

År 1a


Veckobrev v.16

svenskan denna vecka har vi fortsatt med bokstäver och övat på Pp.

matematiken har vi avslutat tema addition, så denna vecka börjar vi med liknande tal men med subtraktion. Vi börjar med att subtrahera från talen 11, 12, 13 och 14. Vi ska även arbeta med talföljder.

SO:n har vi haft star-tema. Denna vecka har vi arbetat utifrån ledordet ”ansvar”.

NO:n tittade vi på en film där ”Carl von Linné” berättade om hur man kan dela in djur i olika grupper. Vi pysslade och sorterade djur utifrån hur många ben de har. Vi har även varit till vårt klassträd. Vi letade då efter vårblommor och sädesärla. Vi hittade allt vi sökte efter!

engelskan har vi börjat med tema FRUKT. Vi lyssnar på böcker och sånger och gör vissa övningar.

I onsdags var vi bjudna till de Geer för en årlig konsert. Där bjöds vi på musik som skrevs för 300-400 år sedan. Konserten var bra, men det mest fantastiska var hur alla barn i klassen skötte sig. Stor guldstjärna till alla

Hälsning från Joakim: Ett önskemål som dykt upp i flera grupper (främst åk1 och 2) är att de någon dag får ta med sig ett eget instrument och visa. Jag tänkte att det kunde vara en kul grej kanske?
Förslag på datum: 9e maj. 

Informerar om att det kommer att vara militärövning vid flygplatsen 27 april till 7 maj. Prata gärna om det hemma.

Sjukanmälan sker via kommunens app.

Telefonnummer till 1a: 073-8531633.

Mailadresser för att nå oss i 1a:

pernilla2.ahlgren@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

Nästa vecka v.17:

Tisdag: musik

Onsdag: VISARDAG: du får ta med något hemifrån; tanken är att vi ska skriva om denna sak på ASL, idrott utan omklädning, läxhjälp kl 13.40.

Torsdag: uteidrott (ombyteskläder, uteskor, handduk).

Läxor:

Ingen läsläxa: Vi lär oss om tecken i naturen istället. Ta er gärna ut i naturen tillsammans och leta vårblommor. Viktigast tycker vi är att lära sig namnen och utseendet på blåsippa, vitsippa och tussilago. Observera att nästa veckas läxa ges redan på tisdagen.

Brevhem-boken: Skriv gärna ett svar på ditt barns brev. Vi läser svaren varje tisdag.

Tiokamraterna: Vi har under veckan upptäckt att alla fortfarande inte kan tiokamraterna! Väldigt viktigt att dessa sitter när vi nu går vidare till högre tal. Vi har övat och fortsätter öva här, men många behöver även er hjälp hemma.

Vi vill uppmärksamma er på att cyklar ibland flyttas och göms under skoltid. Prata gärna om detta hemma.

Trevlig helg

Pernilla, Magnus och Inger