Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 6 april 2023

År 1B

Veckobrev v.14

Då har vi jobbat klart vår sista vecka inför påsk, vad fort tiden gått!

svenskan har vi jobbat med bokstaven J och i Forma språket jobbade vi vidare med tankekartor och att skriva faktatexter utifrån dessa. 

matten har vi testat våra kunskaper inom det senaste området för att se hur mycket vi lärt oss kring begreppen addera, fler och färre samt symmetri och symmetrilinjer. 

So:n har vi fortsatt att prata om påsken, sett informationsfilm och gjort olika arbetsblad om påsken. Vi har också påskpysslat en hel del!

No:n har vi haft vår sista del i ämnet näringskedjor och näringspyramider. Tillsammans gjorde vi två stora näringspyramider, där eleverna ritade växter och djur som de klistrade in i rätt del i pyramiden. Superkul samarbete och jättefina pyramider blev det!

tekniken pratade vi om begreppet friktion och såg en film om detta.

------------------------------------------------------------------------

Konsert

Onsdagen den 19/4 kommer vi att åka till De Geerhallen för att gå på konsert med Norrköpings symfoniorkester! Vi åker vid 8.30 och är tillbaka på skolan vid 10.30.


Uteidrott från v.16

Efter påsklovet är planen att idrotten kommer att börja vara utomhus, även på torsdagar. Så då behövs gympakläder anpassade för detta.


v.15 PÅSKLOV!


v.16

Måndag: Svenska (veckans bokstav), Läsgrupper, Elevens val

Tisdag: No, Musik, idrott (ej ombyte

Onsdag: KONSERT, Matte, Engelska, So

Torsdag: Idrott (UTE! ombyte), Sv (ASL), Matte

FredagMatte, Läsgrupper, So (klassråd)


Läxor v.16:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 28. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!

Fortsätt att träna på 10-kamraterna! 


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

Med vänliga hälsningar
Martina, Inger och Magnus