Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

fredag 21 april 2023

År 1B

Veckobrev v.16

Då har vi jobbat en vecka efter lovet. Hoppas ni hade en fin påsk!

På onsdagen var vi inne i De Geerhallen och fick se föreställningen Mormors klippdockor. Ayla berättade om sin mormor som skapade vackra klippdockor när hon var liten. Hon berättade också om olika instrument och om musik från flera hundra år tillbaka. Detta varvades med vackra musikstycken av Vivaldi, Bellman, Mozart mfl som spelades av Norrköpings symfoniorkester.

svenskan har vi jobbat med bokstaven P och i ASL skrev vi meningar om konserten vi var på i onsdags. 

matten har vi spelat mattespel, jobbat på chroomebooks med Skolplus och i matteboken med subtraktion ner till 10, och sen talen 11 och 12. 

So:n har vi pratat om vänskap. Hur får man någon ny att känna sig välkommen och inkluderad. Vi har också pratat om vårt mål att göra 100 vänliga gärningar i klassen innan sommarlovet. På fredagen hade vi klassråd.

------------------------------------------------------------------------

Visardag

Onsdagen den 26/4 kommer vi att ha en visardag efter önskemål :-) Tänk på att skicka med saker som man inte är alltför rädd om och som andra också kan få leka med. Och självklart inga leksaksvapen eller liknande. 


Militärövning

För kännedom.

Under kommande veckor (främst 27/4-7/5) kommer det att pågå en militärövning i närområdet. Runt Kungsängens flygplats kommer det att förekomma lågt flygande helikoptrar, flygplan och skjutande med lös ammunition. 


v.17

Måndag: Svenska (veckans bokstav), Läsgrupper, Matte

Tisdag: No, Musik, idrott (ej ombyte

Onsdag: Visardag, Matte, Engelska, So (Grej Of The Day)

Torsdag: Idrott (UTE! ombyte), Sv (ASL), Bild

FredagSkogen (leta vårtecken), Läsgrupper, So (Valborg)


Läxor v.17:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 29. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!

Fortsätt att träna på 10-kamraterna! 


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se


Med vänliga hälsningar
Martina, Inger och Magnus