Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 27 april 2023

År 1B

Veckobrev v.17

svenskan har vi den här veckan jobbat med bokstaven X, vi har haft ASL där man fick skriva meningar om sin sak man haft med sig på visardagen. Vi har också jobbat i Forma språket där man skulle skriva en liten text om sitt favoritdjur. Dessa små texter användes också för bedömning utifrån målen för år1 vad gäller elevernas skrivutveckling.

matten har vi subtraherat talen 13 och 14 samt pratat om och jobbat med begreppen summa och differens i olika talfamiljer

So:n har vi haft Grej Of The Day där vi lärde oss fakta om igelkotten. Alla fick sen skriva meningar om igelkotten och rita en fin bild till. Vi har också pratat om valborg och sett på film om varför vi firar valborg. 

No:n pratade vi om djurgrupper och hur man klassificerar olika djur. Vi såg en film där vi lärde oss om vilka djur som ingår i de olika grupperna; däggdjur, insekter, kräldjur, groddjur, fiskar och fåglar. Sedan fick eleverna ett antal bilder på olika djur som de skulle klassificera.

------------------------------------------------------------------------

Militärövning

För kännedom.

Under kommande veckor (främst 27/4-7/5) kommer det att pågå en militärövning i närområdet. Runt Kungsängens flygplats kommer det att förekomma lågt flygande helikoptrar, flygplan och skjutande med lös ammunition. 


v.18

Måndag: Första maj

Tisdag: Matte, Musik, idrott (ej ombyte) Få läsläxa!

Onsdag: Matte, Engelska, Teknik, So (bondgården)

Torsdag: Idrott (UTE! ombyte), Matte, Bild

FredagBesöka klassträdet, Läsgrupper, So (bondgården)


Läxor v.18:

Läsläxa: För de elever som har Robinboken, läs kapitel 30. Läs gärna lite varje dag. Tänk på att Robinboken och "protokollet" behöver vara med på måndagar och fredagar!

Fortsätt att träna på 10-kamraterna! 

Träna gärna också på "dubblorna" (ex. 2+2=4, 3+3=6, 4+4=8) 


Sjukanmälan görs i IST-appen

Telefonnummer till 1B: 073-8531634.

Mailadresser för att nå oss i 1B:

martina.tingberg@norrkoping.se

inger.nestor@norrkoping.se

magnus.hjertstrom@norrkoping.se

Ha en fin valborg!
Martina, Inger och Magnus