Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 6 april 2023

Förskoleklassens veckobrev v. 14

 Hej

Nu har vi betat av sista veckan innan påsklovet. Vi har haft en jättebra vecka! Idag har vi varit i skogen och lekt och grillat pinnbröd, mycket uppskattat! Vi avslutade dagen med lite påskpyssel och en liten godishare. Under veckan har vi också haft lika stationer med både lek och jobb. Vi har haft lego, plusplus, mönsterstencil och Chromebooks. När vi har Chromebooks tränar vi på att logga in för att det ska gå smidigare i höst när vi kommer jobba lite mer med datorerna. 

Veckans bokstav har varit H och vi har påskpysslat söta harar. Vi har också tackat av Linnea som hade sin sista dag här på Dagsberg. Vi önskar henne lycka till på nya skolan. Vi kommer sakna henne. Tack för allt Linnea!!

_________________________________________________

  • Vi välkomnar Åsa måndagen den 17/4, ny mentor för rävarna. Under v. 17 kommer rävarna ha ett föräldramöte. Mer information kommer om dag och tid. 
  •  Från och med åk 1 får man önska modersmålsundervisning, detta gäller bara om man pratar ett annat språk hemma. Om det är någon i förskoleklassen som önskar detta till hösten så hör av er till oss. 


v.16 tema vår

måndag: lekstationer/ lära känna Åsa, repetition av veckans bokstäver, tema

tisdag:  Robin, skogen (björnar), språklek

onsdag: Skolkonsert i Louis  De Geer.

torsdag:  tema, skogen (rävar) språklek

fredag: språklek, 


                             Vi önskar alla en trevlig helg och ett mysigt påsklov

                               Jenny, Linnea, Oliver, Kerstin, Marcus, Kenth