Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

söndag 23 april 2023

Förskoleklassens veckobrev v. 16

 Hej

I måndags började Åsa hos rävarna, Åsa har den här veckan fokuserat på att lära känna eleverna. Hon tycker det ska bli jättekul att jobba här och ser fram emot att få följa klassen till trean. 

Varmt och skönt har vi haft det den här veckan, barnen vill vara ute hela tiden och leka. Nu har vi äntligen börjat med vårt vår-tema. Vi har gjort en mindmap, sett på en vårfilm samt pysslat fina vårblommor till våra fönster i klassrummet. 

Vi har också under veckan repeterat de bokstäver vi jobbat med sedan sportlovet, G,H,Å,Ä,B samt tränat på att lägga till ljud i ord tex S+AND blir sand osv. 

I onsdags var vi bjudna till den årliga skolkonserten i Louis De Geer hallen. I år hette den Mormors klippdockor. Det var bolibompa-Ayla som berättade att hennes mormor brukade göra klippdockor med olika kläder till när hon var liten. Hon berättade också om flera av instrumenten som finns med i symfoniorkestern, detta varvades sedan med musik som skapades från 300 år sedan som Vivaldi, Mozart och Bellman mfl. En stor stjärna till alla barn som satt och lyssnade jättebra. När vi kom tillbaka till skolan fick alla barn skriva vad som varit bra med konserten. 

____________________________________________

Militärövning

För kännedom.

  • Under kommande veckor (främst 27/4-7/5) kommer det arr pågå en militärövning i närområdet. Runt Kungsängens flygplats kommer det förekomma lågt flygande helikoptrar, flygplan och skjutande med lös ammunition. 
  • Flera av de äldre eleverna har fått sina cyklar gömda och undansläpade under skoldagen. Vi ber att ni pratar med era barn hemma om att dom absolut inte får gå utanför skolans gränser samt att det inte är oki att röra andras saker. 


v. 17 Tema vår

Måndag: Robin, tema, musik (björnar)/ veckans bokstav (rävar)

tisdag: Robin, skogen (björnar)/ språklek och repetition (rävar), veckans bokstav

onsdag:  matematik, idrott

torsdag: Tema, skogen (rävar)/ språklek (björnar)

fredag: Robin, hitta matematiken


Tack för en fin vecka och trevlig helg

Jenny D, Åsa, Kerstin, Oliver, Marcus och Kentha