Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

tisdag 11 april 2023

Månadsrapport frita - mars/april

Hej där hemma! 

Nu har tredje fritamötet med all personal ägt rum för denna termin. Det blev något försenat pga sjukdom.

Kvalitetsarbetet

Vi har nu fått tillbaka resultatet på elevenkäten och en del av den handlar om fritidshemmet. Frida kommer sammanställa det och återkommer med resultatet. 

Nu i april-juni kommer vi jobba mycket med kvalitetsrapporten och där en del är just med fokus på fritidshemmet; dess resultat, verksamhet, styrkor  och utvecklingsområden. 

------------

På det senaste mötet så lyfte vi följande punkter: 

Strukturen under eftermiddagar
Planeringsgruppen har sedan februari planerat struktur och upplägg av eftermiddagarna och har nu presenterat upplägget för hela fritalaget. Oliver skickar på kommande måndag (17/4= ut ett separat blogginlägg angående eftermiddagsupplägget. 

Vi kommer se över våra lekmiljöer (typ som man har i förskolan, med att man byter "miljö" i rummet efter ett tag för att skapa nya typer av lekar och inspiration).  

Finns förslag om att information om fritas verksamhet kommer ut i veckobreven från mentor, samt sätts upp i kapprummet där ni lämnar/hämtar barnen på frita.  

Frukosten - utvärdering
Bara positivt! Fler barn som äter frukost, det är ett lugnare klimat och barnen får mer variation (och lite godare enligt barnen). Så en bra start på dagen! Vi håller alltså fast vid detta framöver. 

Kommande lov (påsklov och sommarlov)
Vi diskutera kommande lov med dess aktiviteter. Nu inför påsklovet har vi tex. inplanerat bakgrupp, SPA-aktivitet, pyssel mm. Barnen har fått vara med och tycka till kring vilka aktiviteter vi bland annat ska ha i programmet. 

Fritidshemmets dag (9 maj)
Vi planerade för dagen då vi bjuder in er föräldrar och andra "nära och kära" som vill komma och fira Fritidshemmet Dag. Som lite försmak kommer vi att sälja plantor som barnen odlat, sälja fikabröd som man bakat under fritatid ihop med barnen, någon rolig aktivet med barnen. De pengar som kommer in via försäljningen går till något roligt för/med fritabarnen. Ungefärlig tid: 17-19. Inbjudan kommer! 


Hör av er om ni har några frågor! 

Med vänliga hälsningar, 
Oliver (oliver.hejlmar@norrkoping) och Frida (frida.dahlstrom@norrkoping.se)