Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

tisdag 11 april 2023

Rektorsbrev april

 

Hej alla familjer! 

Det går undan! Påskfirande och lov, och vårsolen har börjat komma mer frekvent. Under vecka 15 har fritidshemmet aktiviteter på gång för de som behöver omsorg och en del är ute på resor mm. Hoppas ni får en härlig lovvecka allihopa!  

   



I detta brev: 

Protokollet från sista föräldrarådet för terminen

Under vecka 14 hade vi sista föräldramötet för terminen. Några representanter hade hört av sig att de inte kunde, men vi var som vanligt en stor skara som träffades digitalt och diskuterade skolan utifrån personals- och föräldraperspektivet. Tryck här för att komma till protokollet. 


STAR - denna månad "ansvar" samt info från trygghetsteamet

Trygghetsteamet hade innan påsklovet en träff och kunde då konstatera att är lugnt på skolan på raster och mellan elever. Vi arbetar med projektet IBIS, men under tiden vi jobbar med utbildning, kartläggning mm fortsätter vi med STAR på skolan och nu kommit fram till Ansvar. Prata gärna om detta lite extra där hemma. Alla klasser kommer få övningar att jobba med. Trygghetsteamet har också köpt in leksaker och bollar mm utifrån barnens önskemål i elevrådet. Dessa kommer vi jobba extra med att ta ansvar för så vi får ha kvar de inköpta sakerna under en lång tid.  


Beslut kring skolavslutning i juni

Vi har nu kommit fram till att det blir morgon/förmiddag torsdagen den 15 juni som vi kommer ha vår skolavslutning. Vi kommer vara ute och man får ta med sig de som vill till avslutningen. Vi kommer erbjuda ett gemensamt program, där hela skolan hålls ihop. En inbjudan kommer närmare avslutningen. 


Sommarfrita

Vi kommer öppna upp sommarfrita direkt efter skolavslutningen och kör fram till fredagen den 11 augusti. Vi kommer i år inte ha en sammanslagning med Tåby. Oliver har skickat ut en förfrågan om behov av fritatider och vi hoppas ni kan fylla i det så snart som möjligt då det underlättar planeringen för oss. 1 augusti tillhör eleverna som gått ut årskurs 3 deras nya skola, samtidigt går eleverna från förskolan över till oss. 



Glad påsk och ha ett härligt påsklov! 



Hör av er om ni har några frågor eller tankar.

Ha det så bra!  


Frida Dahlström

Rektor

Dagsbergs skola: åk F-3 samt fritidshem

Telefon: 011-15 53 62

E-post: frida.dahlstrom@norrkoping.se