Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 11 maj 2023

Åk 2. V.20

Hej!

Vilken härlig vårvecka vi har haft tillsammans. Eleverna har den här veckan fått vara med att önska mat på sina klassråd, till sista veckan i maj. Det blir spännande att se vad det blir för meny. Vi har arbetat vidare med multiplikationstabellerna i matematik och vi tränar på att automatisera tabellen 1-5 här i skolan. Vi fortsätter även att träna vidare på klockan, träna gärna mycket hemma också. I tisdags på musiken fick eleverna ta med sig instrument och visa upp. Det var mycket uppskattat och spännande! På engelska har eleverna haft mindre redovisningar och presenterat sin familj. Det gjorde alla mycket bra. Vi spelade även spel tillsammans på engelska, det var både trevligt, roligt och lärorikt. 

Nästa vecka är en kort vecka och vi kommer att ha en gemensam Cirkus-vecka på skolan. Skolan har bjudit in en Cirkuslärare som kommer att lära eleverna enklare cirkuskonster. Vi kommer att ha två pass/klass. Barnen behöver inte byta om men vill de får de gärna ha smidiga kläder på sig. Vi kommer även att titta på olika cirkusord i skolan och skriva en berättelse om att vara en cirkusartist. Sista dagen på onsdagen blir det en liten gemensam avslutning av cirkusen. 

Tänk på att lämna barnen i tid på morgonen när skolan börjar! Det tar mycket tid för oss pedagoger att ringa eller smsa efter barn som inte har kommit på morgonen. Det är även jobbigt för några av barnen att komma sent ofta och smyga in när vi andra redan har startat igång dagen. 


V.20 

Sv: Skriva berättelser. 
Ma: Multiplikation.
So: Yrken.
Eng: My family.
Id: Simma och allemansrätten.

Ingen läxa under dessa tre dagar. 


Trevlig helg önskar Lina, Emma, Monica, Sunday och Jenny