Dagsbergs skola och fritidshem ligger på Vikbolandet, vackert belägen cirka fem kilometer från Norrköping. Vi har nära till skog och natur och har en härligt stor skolgård.

torsdag 4 maj 2023

Åk 2

Hej!

Den här veckan har vi arbetat vidare med hållbar utveckling, miljö och olika samhällstjänster som vi behöver. I STAR-arbetet har vi fortsatt prata om Ansvar kopplat till vår närmiljö. Eleverna har även under veckan fått nya klasslådor med leksaker, att ta extra ansvar för. I engelska har eleverna fått fortsätta träna på att skriva om sin familj. Barnen ska sedan få göra en mindre presentation på engelska under kommande veckor. På tisdag ska åk 2A ha klädsim på simundervisningen för att träna på livräddning och säkerhet. Ta med er lätta, tunna kläder som tex en pyjamas eller tights och t-shirt att simma i. Ta även med vanliga badkläder och en plastpåse att lägga de blöta kläderna i efter badet. 

Vi skickade även mail från Joakim att eleverna gärna får ta med sig ett instrument om de vill att visa upp på musiklektionen på tisdag. Vi påminner extra i klasserna på måndag. 

V. 19

Sv: Skrivprojekt, berättelse och stava.
Ma: Multiplikation och kommutativa lagen.
So: Samhällstjänster, yrken och Ansvar.
No: Tyngdkraft 
Eng: My family. 
Id: Simning åk 2A och allemansrätten.

Läxor: Läsläxa kap 29 och läxbok. Veckans ord (fre-fre).Trevlig helg önskar Lina, Emma, Monica, Jenny och Sunday